Zeeschildpadden training voor bootsmannen en tourguides

In het kader van het trainen van de bootsmannen en tourguides, zodat de regels  voor de bescherming van de zeeschildpadden in Suriname worden nageleefd en de juiste informatie wordt verschaft aan de toeristen voor duurzaam zeeschildpaddentoerisme op Braamspunt, heeft WWF-Guianas en afdeling Natuurbeheer/LBB van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) onlangs een bijeenkomst georganiseerd.

WWF-Guianas en Natuurbeheer/LBB van het Surinaamse ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) werken al decennia aan de bescherming de zeeschildpadden op de twee belangrijkste legstranden in Suriname.

Sinds dit jaar zijn WWF-Guianas en Natuurbeheer/LBB van het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) verschillende samenwerkingen aangegaan met lokale partners (Districtscommissariaat van Commewijne en Plantage Resort Frederiksdorp) om gezamenlijk de zeeschildpadden te beschermen.

Vanwege toerisme activiteiten op Braamspunt gedurende het legseizoen van de zeeschildpadden is het van groot belang dat deze op een duurzame manier geschieden en dat de zeeschildpadden onverstoord kunnen leggen. Dit heeft geleid dat samen met de lokale partner Plantage Resort Frederiksdorp een zeeschildpadden training voor Bootsmannen en Tourguides van Commewijne is georganiseerd.

Op Plantage Resort Frederiksdorp hebben ongeveer 50 Bootsmannen en Tourguides afgelopen woensdag deelgenomen aan deze training, waar diverse presentaties werden gegeven door onder andere Districtscommissaris van Commewijne Dhr. Mohamedsafiek Radjab, Dhr. Cairo, Waarnemend hoofd LBB, Dhr. Roy Ho Tsoi van Natuurbeheer en Dhr. Tjou-Tam-Sin Requillio vertegenwoordiger van het Commissariaat, Soraya Wijntuin van WWF – Guianas en Rakesh Debisarun van Natuurbeheer – afdeling Educatie en Voorlichting.

De deelnemers zijn heel educatief en interactief bezig geweest en de tourgidsen en bootsmannen hebben meer inzicht gekregen in de procedures voor omgaan en beschermen van zeeschildpadden en de gebieden waar deze voorkomen.

Ook werd hen uitgelegd hoe zij zeeschildpadden moeten benaderen tijdens tours en wat wel en niet mag volgens wet en regelgeving. De deelnemers hebben allemaal een badge gekregen van LBB en Natuurbeheer.

Het bericht Zeeschildpadden training voor bootsmannen en tourguides verscheen eerst op Waterkant.